Als developers van iOS hebben wij al inzage in de beta-versie van iOS 9. Wij zijn al druk bezig met het testen van deze beta-versie om inzicht te krijgen in de impact en nieuwe mogelijkheden die iOS9 heeft voor de apps van onze klanten.

Wat betekent het voor u?

Het belangrijkste is dat uw huidige app getest moet worden met de nieuwste versie van iOS, zodat wij kunnen onderzoeken en vaststellen dat de app goed blijft functioneren en er geen rare dingen gebeuren in uw app. Wanneer u dit wilt zullen wij dan ook vaststellen of de app nog goed functioneert onder iOS 9, en of alle onderdelen blijven werken zonder te crashen. Daarnaast kijken we naar de mogelijkheden om om de nieuwe features van iOS9 te integreren in uw bestaande app.

Nieuwe features en mogelijkheden

Multitasking

Multitasking is voor de iPad, vanaf iOS 9 mogelijk. Dat betekent dat middels een zogenaamde slide-over een andere app gedraaid kan worden aan de rechterkant. Dus echt multitasken, werken in 2 apps tegelijk op 1 scherm.

Daarnaast kunnen er ook werkelijk 2 apps naast elkaar gedraaid worden, dit wordt ‘split view’ genoemd.
‘Slide over’ wordt op de volgende apparaten ondersteund: iPad mini 2, mini 3, Air en Air 2
‘Split view’ wordt alleen ondersteund op de iPad Air 2. Onderstaande voorbeelden maken het nieuwe Multitasken duidelijk.

Wilt u dat de gebruikers van uw app ook kunnen multitasken dan moet er wel wat gesleuteld worden aan de app.

screen over Split screen

Zoeken vanuit iOS

Door op het hoofdscherm in iOS 9 naar rechts te swipen, zal het nieuwe zoek scherm van iOS 9 worden getoond. Hiermee kan een gebruiker makkelijker zoeken binnen de data van verschillende apps, kaarten en websites.

Wat betekent gemakkelijker zoeken?

App historie: Hiermee wordt het makkelijk voor gebruikers om terug te komen in uw app, daar waar deze was gebleven.
Content indexing: Gebruikers kunnen vanuit het nieuwe zoekscherm ook content binnen uw app zoeken en vinden.
Web mark-up: Het is mogelijk uw mobile website vindbaar te maken via mark-up tags. Dit is vooral handig als uw site de content deelt met uw app.


App banners op uw website

We willen u naast het nieuws over iOS 9 ook nog attenderen op het gebruik van smart app banners. Met deze banners, die bovenaan uw website komen te staan als een gebruiker met een iOS apparaat naar uw website/landingspagina toe surft. Kunt u gebruikers pushen naar uw app. Een helaas nog vaak vergeten optie, vergeet dus niet op uw website de banner te plaatsen zodat mensen direct de app kunnen downloaden op hun iOS apparaat.

Wilt u meer informatie over iOS9 of weten wat dit betekent voor uw app, neem dan contact met ons op voor meer informatie!