Meaningful technology número 2: Niks doen

Waarschijnlijk kijk jij ook de halve hele dag op flikkerende beeldschermen naar mail, notificaties, berichtjes en zinloze updates van ‘kennissen’ enzo. Er wordt constant om mentale inspanning gevraagd. Niet alleen door technologie maar ook door mensen om je heen waarbij logica en redenatie vaak de hoofdmoot vormt.

Wat kan je nou het beste doen als je even wilt ontvluchten van deze mentale onrust? Ademhalen is een goed begin maar deze keer gaan we een stapje verder: ‘Niks doen’ .. ook wel .. mediteren 😆. Mediteren vraagt stiekem ook een bepaalde mate van inspanning, maar wel eentje die je helpt om keihard te kunnen ontspannen.

Voor sommigen is mediteren misschien nog steeds een eng en zweverig begrip, voor anderen de normaalste zaak van de wereld. In de appstore is er een overvloed aan meditatie apps, voor jong en oud, doorgewinterde guru’s, jonge kinderen, yogi opa’s en startende mediteerders.

Wij hebben een selectie gemaakt van coole meditatie apps waar we eens naar zou kunnen kijken!

1. Headspace

Headspace is perfect voor mensen die niet per se op zoek zijn naar één worden met het universum. Ze bieden down-to-earth simpele oefeningen van 10 tot 20 minuten om je op je ademhaling te concentreren waardoor je hoofd stil wordt.

Begeleidt door mooi vormgegeven animaties kun je op basis van je huidige gevoel of behoefte voor een bepaalde meditatie kiezen.

Ook voor kinderen hebben ze een hele rits aan begeleide meditaties, super leuk om ook de jongste thuis wat rust mee te geven.

De app is gratis, tenzij je meer en veel wilt dan kun je in-app aankopen doen.

Headspace

Download de app hier

2. De Mindfulness app

De Mindfulness app heeft ten opzichte van Headspace minder een eigen styling, maar ziet er rustig en prima uit.

De volledige app is vertaald naar het Nederlands. Je zou kunnen zeggen YES! een Nederlandse stem in mijn oren.. maar ik ben geen fan. Persoonlijk heb ik liever gewoon een coole Amerikaanse stem met een bepaalde authenticiteit. Nu heb ik een dame op leeftijd die ik al eens eerder heb gehoord via een stemmenbureau en me gewoon niet echt aanspreekt. Geen leven, geen liefde, geen gevoel, geen echtheid en gewoon een beetje saai. Afin dat zal persoonlijk zijn dus laat je niet afschrikken. HELE GOEIE APP VERDER HOOR :) Nee echt, doet wat het moet doen, opties te over.

Kost dat? Eerste week gratis, daarna € 5 per maand.

Image uploaded from iOS 1 1  Image uploaded from iOS copy

Download de app hier

3. ALARM

Maar uuh, niks doen .. waarom heb je daar in vredesnaam een app of telefoon voor nodig?! Klopt als een bus, doorgewinterde ‘nietsdoeners’ hebben hier helemaal geen hulp bij nodig. Maar dat ben jij niet .. en ik ook niet.

Dus is een app soms handig. Als je het belang eenmaal inziet van even niks doen heb je genoeg aan een timer. Weet je hoe ik dat doe?

“Hi SIRI, set timer for 20 minutes"
"Ok, roger that."

Hou je ogen open voor het vervolg van deze blog serie, Meaningful technology: Braintraining 💪