Apple kwam gisteren met een paar nieuwe speeltjes en het nieuws over iOS11. Hier kort een paar dingen die Luca en Sebastiaan wel aanspraken.


Sebastiaan DE KIMPE

HomePod

De thuis-speaker van Apple. Ik moet alleen even afwachten en zelf oordelen of het echt zo klinkt als Apple zegt. ("Wij van WC-Eend..."). Voordat de keynote begon grapte ik nog: "Ze hebben vast de MacPro gepakt en daar een speaker van gemaakt". Ik was verrast toen de presentatie over de speaker begon en ik er niet naast zat! Sonos Killer in aantocht

Apple-HomePod-hed-796x398.jpg

iMac Pro

Eindelijk een iMac die serieus kan meedoen op grafisch gebied (met name 3D GPU calculaties). Je zou dus ook eindelijk prima kunnen gamen op deze bak!
iMac-Pro-hed-796x398.jpg

WatchOS4

Even afwachten of het echt zo goed is. Ze hebben niets gezegd over batterijduur, en dat is wel belangrijk voor mijn Apple Watch first generation

WWDC16Keynote-WatchOS-768x429.jpg


Luca GOBBO

Do Not Distruct While Driving

Iets waar ik persoonlijk blj van wordt is het automatisch aanzetten van de niet storen modus terwijl je in de auto zit, zodat ik niet wordt afgeleid door berichtjes en notificaties terwijl ik aan het rijden ben.

Xcode 9

Het meest intressante voor mij als app ontwikkeleaar was stiekem niet terug te vinden in de keynote zijn de verbetering van Xcode, waarvan de grootste is dat er eindelijk makkelijk code ge-refactord kan wroden in Swift (iets wat al tijden ontbrak). Dit is een funcite die jouw helpt om onderdelen van een app op een veilige manier te wijzigen zonder dat hierdoor de helft niet meer werkt.

Ook zijn er een aantal andere nieuwe features die mijn werk een stuk makklijker zullen maken.

  • Een geheel nieuwe editor om de apps in te kunnen schrijven
  • Het kunnen debuggen/testen van apps op apparaten via wifi
  • Het kunnen testen op meerdere simulators tegelijkertijd
  • Het opnemen van video's binnen de simulator
  • De stabiliteit is verbeterd
Schermafbeelding 2017-06-06 om 14.58.50.png
Wil je weten of jouw awesome app aangepast moet worden voor de nieuwste iOS?

Neem dan even contact met ons op