Hoi 👋 Ik ben Merie. Head Of People bij Dharma. Ik werk hier al een tijdje maar ik was er nog niet aan toegekomen om mezelf voor te stellen. Wat ik meestal wel doe is de andere collega’s voorstellen. Ik doe namelijk de interviews en uitwerking van de stukjes over de andere mensen die hier werken 😊✍️

Vertel iets over je achtergrond

Na de middelbare school ben ik begonnen met een sociale opleiding. En hoewel het sociale me wel ligt, werd ik daar niet superblij van. Ik gebruikte deze opleiding als opstapje om vervolgens de Kunstacademie te kunnen doen, iets waar ik al naartoe wilde zolang als ik me kan herinneren. Ok.. toegegeven; ik wilde als kleuter soldaat worden. Desalniettemin studeerde ik af in de richting ‘autonoom’ met een ontrafelde zijden tent. Dankzij mijn voorkeur voor moeilijke geduldwerkjes ben ik meer dan eens bestempeld als gereincarneerde monnik.

Na de kunstacademie heb ik verschillende soorten banen gehad, waaronder werken in een biercafé met 100 verschillende biertjes, als barista in een koffietent, en als administratief medewerker bij verschillende bedrijven. Onderwijl was ik druk met het opvoeden van drie koters en altijd bezig met creatieve projecten on the side. Ik navigeer dus binnen Dharma als een sociale, creatieve warrior monk! 😆

Waar houdt je je mee bezig bij Dharma?

Dharma benadert werken en privé op een holistische manier. De zienswijze is dat we bewegen in een ecosysteem waarin alles met elkaar verbonden is. En Dharma wilt graag een omgeving faciliteren die mensen toelaat het beste uit zichzelf te halen. And that’s where I come in! Als HOP (Head Of People) focus ik me op het creëren van een werkomgeving waar iedereen graag is. Dat betekent dat ik onder andere ons oerwoud verzorg, gezonde versnaperingen voorschotel, een vinger aan de pols hou of iedereen wel lekker in zijn vel zit, tussentijdse gesprekken voer maar ook de personeelsadministratie en contracten regel, en in overleg ben met het management team. Met andere woorden: ik hou me bezig met het wel en wee van onze mensen.

Ik vind dat ik een stel lieverds om me heen heb op kantoor, en ben blij dat ik tijd in ze mag investeren als HOP. Daarnaast komen ook wel eens marketing en photoshop klusjes mijn kant op, wat ik helemaal niet erg vind (Photoshop rules 🤘). Mijn werk is erg afwisselend, en dat maakt dat het me altijd uit blijft dagen. De ene keer zit ik het wetboek te lezen ivm de AVG, de andere keer interview ik collega’s voor cases op onze site, en weer een volgende keer leer ik alles over nieuwe design programma’s. Love that.

Wat doe je in je vrije tijd?

Naast mijn werk bij Dharma breng ik tijd door met de 🐉🐉🐉 leukste kinderen van de wereld, en met mijn vriend 🕺💏. Ik tatoeëer, schilder, teken, doe de Argentijnse tango, eet een hapje bij vrienden, zeil op een catamaran, mediteer met Headspace, dagdroom over mooie auto's, leer spaans met Duolingo, doe een spelletje op mijn telefoon, versla mijn vriend met mijn move goals op de Apple watch.

Ik heb een hekel aan sociale verplichtingen en dagelijkse beslommeringen. Ik word blij als iemand voor me kookt 🥰 , als ik nieuwe dingen leer, en als ik in een creatieve flow zit. Oja, FYI als ik in mijn ooghoek een legpuzzel heb gespot, ben ik de volgende uren niet meer aanspreekbaar.

Fav films/series?

Mijn all time favorite movie is Ferris Bueller’s Day Off. Die heb ik denk ik wel 30 keer gezien, en ook al kan ik hele stukken woord voor woord meepraten, it never gets old. De film die me het meest geraakt heeft is Guzaarish, wat een prachtige en ontroerende film. Ik kan overigens ook al een traan wegpinken bij een reclame, dus daar is ook weer niet zoveel voor nodig 😉. Daarnaast ben ik altijd te porren voor superhelden films. Toch heb ik  tegenwoordig weinig rust om echt te gaan zitten en me te concentreren op een film, en kies ik vaker voor een serie zoals bijvoorbeeld GOT, Casa de Papel, Stranger things 🌸.

Op welke muziek ga je goed?

Ik hou ontzettend van muziek.  Een greep uit mijn fav artiesten collectie: Bill Withers, Donny Hathaway, Stevie Wonder, Anthony Hamilton, Frank Sinatra, Yasmin Levy, Lhasa de Sela, Ali Farka Toure, Aziza Brahim, Nitin Sawhney, Jon Hopkins, Trentemoller, Nicolas Jaar, Moderat, Weval. Zo nu en dan heb ik ook een rap-of-rock-uit-de-90’s opleving. Maar mijn beste vriend is Souncloud, want die voorziet me altijd van mijn dagelijkse soundtrack zoals: ‘Seaside Trip 120 | San Miguel’, ‘Acid Bogen, Kater Blau | Lente & Crussen’ en ‘New Horizons | Eli’, ‘Eternal Soul | Hraach’.

Apple of Android Fan?

Apple. Duh. (----> Dit levert menig discussie op met mijn developer collega’s. Maar alle andere “normale” mensen snappen dat Apple gewoon the best is.)