Vanaf 1 juli ben ik de nieuwe lead developer binnen Dharma en hou ik me voornamelijk bezig met Magento. Magento is, voor wie het nog niet weet, een open source e-commerce pakket, waarmee je dus webshops bouwt.

Ik werk al jaren als lead developer bij grotere organisaties met Magento en heb hier (nog steeds) erg veel plezier in. Binnen Magento installeer en configureer ik bijvoorbeeld extensies naar gelang de wensen van een klant. Dat kan van alles zijn. Een voorbeeld hiervan is een “abandoned cart” die we ontwikkeld hebben. Zodra een klant een winkelwagentje verlaat, dan krijgt die persoon een mailtje om de aandacht terug te brengen naar het wagentje.
download

Zijn er dingen die je hier graag wilt leren/ontwikkelen?

Binnen Dharma wil ik graag het development team versterken en uitbreiden. Als lead developer betekent dat dat ik in de toekomst het team van developers zal begeleiden en aansturen. Ik ga het overzicht behouden en dingen structureren. Maar .. stap voor stap 😉. Eerst zal ik iedereen moeten leren kennen! Ik vind het trouwens een super leuke uitdaging want ik wilde altijd al graag een team aansturen.

Een wereld aan programma’s om uit te kiezen. Waarom Magento?

Ruim 8 jaar geleden kreeg ik voor het eerst een klant die graag een webshop wilde laten maken. Ik wist toen nog niet zoveel van verschillende e-commerce systemen en ben toen gaan Googlen en ben zo Magento tegen gekomen. Nadat ik de goede reviews las ben ik ermee aan de slag gegaan. Ik ben toen, stiekem, wel een beetje verliefd geworden op de structuur en hoe het opgebouwd was. Tot op heden heb ik nog geen steeds geen spijt! Daarnaast kan ik van alles wel een beetje. MySQL, CSS, Sass, Less, Grunt, Gulp, noem maar op.

Wat doe je in je vrije tijd?

Mijn vrouw treiteren, hahaha! Ik werk veel in mijn vrije tijd, maar als ik daarmee klaar ben kijk ik een serie op Netflix. Series waar ik vooral naar kijk zijn Friends, Narcos, Suits of Casa del Papel.

Soms ga ik met mijn vrouw en vrienden op vrijdagavond naar een Skylounge om lekker rustig te kletsen. Ik kijk ook graag naar de zaalvoetbalwedstrijden van mijn neefje, of ik kijk voetbal met mijn vrienden.

Wie inspireert je?

Zlatan Ibrahimovic. Hij maakte ooit een hele mooie quote:

“When I arrived at Barcelona, I was following a dream, but I now realize sometimes it’s better to be content with what you have rather than follow a dream which nearly kills you.”

Hoe ik die interpreteer is dat je altijd een droom moet hebben in je leven om naar te streven, maar waar je nooit terecht zal komen. Als je je droom bereikt hebt je niks meer dat je motiveert en stopt je leven. Mijn droom is om een bedrijf op te richten en het sterkste team aan te sturen. Ik wil dat mijn mensen zelf kunnen beslissen wat wel en niet goed voor ze is. Geniet van je leven, en ook tijdens je werk. Doordat Bas en ik deze visie delen was ik verkocht en heb ik voor Dharma gekozen.

Wie zou je willen ontmoeten?

Ik heb geen celebrity die ik wil ontmoeten. Op een gegeven moment zou ik wel graag God willen ontmoeten. Of dat morgen is, of over 16 jaar dat maakt me niet uit. Ik laat het op me afkomen.

Apple of Android Fanboy? Waarom?

Apppllleeeee! Mijn Windows laptop is twee keer gecrashed en daardoor moest ik helemaal opnieuw beginnen. Toen ik zag hoe mooi zo’n Mac eruit zag ben ik daar blind voor gevallen.. Ik vind het zo’n mooie aansturing, vooral voor web. Webservers draaien op Unix, en Mac draait met zijn Linux ook op Unix. Daardoor is de kans op conflict heel klein. Windows heeft zijn eigen software.

In welke programmeertaal wil je master worden?

Magento 2 expert wil ik zijn, dat is de doelstelling. In het begin waren er nog zoveel kleine bugs en issues bij Magento, dus ik ben er wat later ingestapt. We zitten nu op Magento versie 2.2.5. Het is best moeilijk om jezelf te beoordelen, maar als je precies weet hoe het werkt kun je jezelf een expert noemen … toch?