Hoi! Ik ben Ronald, 18 jaar, en ik loop voor mijn MBO studie Applicatieontwikkelaar een half jaar stage bij Dharma om te leren hoe het in de praktijk in zijn gang gaat.

Waar houdt je je mee bezig bij Dharma?

Ik vind het leuk om hier te werken want de werkwijze is heel relaxt. Op dit moment ben ik bezig met websites onderhouden, met hulp van Bas en Tony. Als nieuwe sites getest zijn kan ik daarna de bugs eruit halen. Ik doe dit in de code met PhpStorm en werk in het CMS WordPress. Op school leer ik ook over deze programma’s. Mijn voorkeur gaat uit naar werken in de code met PhpStorm, WordPress werkt niet altijd even lekker mee.

Wat is je technische achtergrond?

Ik heb eerst als hobby rond geklooid met programmeren, maar ik ben het nu echt aan het leren. Ik heb nu ineens een stuk minder vrije tijd naast studeren en werken. Daardoor programmeer ik minder in mijn vrije tijd, maar game ik meer.

Wat doe je in je vrije tijd?

Ik speel best veel verschillende games, ligt eraan waar ik zin in heb. Dead by Daylight is wel mijn favoriete game op het moment, een beetje een horror spel. Daarnaast vind ik Overwatch ook leuk, dat is meer een schietspel. Ik speel in ieder geval altijd online met vrienden en samen kijken we wat we leuk vinden om te doen. We chillen ook graag samen, maar dat gebeurd de laatste tijd minder want iedereen is druk met stage of school.

Apple of Android Fanboy? Waarom?

Ik gebruik liever Android, omdat Apple in verhouding te duur voor wat je krijgt aan specs. De telefoons zijn goedkoper en je hebt meer vrijheid om het systeem in te gaan. Bij Android kun je het ‘hele’ systeem aanpassen. Ik vind het leuk om daarmee te klooien. Er zijn ook meer apps beschikbaar voor Android.

In welke programmeertaal wil je master worden?

In PHP wil ik master worden, omdat ik de berekeningen en alles erachter leuker vind dan bijvoorbeeld stijl aanpassen van een website. Veiliger programmeren is ook iets wat ik graag wil leren, daar krijg ik les over op school.