Mijn naam is Toni Mijatovic. Ik ben Kroatisch en woonachtig in Huizen. Ik zit nu in het laatste jaar van de opleiding Applicatieontwikkelaar niveau 4 in Amersfoort. Daarna ga ik waarschijnlijk een deeltijd HBO ICT studie doen.

Waar houdt je je mee bezig bij Dharma?

Ik ben voornamelijk een back-end programmeur maar ik weet ook wel wat van front-end. Waar ik me nu in aan het verdiepen ben is het PHP framework Laravel. Ik vond het altijd al interessant maar ik heb me er vroeger nooit echt in verdiept.

Wat is je technische achtergrond?

Toen ik begon aan mijn opleiding had ik 0 kennis. HTML en CSS vond ik makkelijk om op te pakken maar toen we PHP kregen werd het lastiger voor mij. Gelukkig heb ik een super stage gehad bij Dragon Media Group waar ik erg veel geleerd heb. Na mijn stage heb ik zelf wat projectjes gemaakt in mijn vrije tijd waardoor ik nu redelijke kennis heb van web programmeren.

Wat doe je in je vrije tijd?

In mijn vrije tijd kickboks ik. En ik hou er ook van om een biertje te drinken met mijn vrienden.

Op welke muziek ga je goed?

Ik luister eigenlijk wel naar elke soort muziek, van rap tot rock. Mijn favo artiesten zijn : Gorillaz, Frank Sinatra, Snollebollekes, Joji, Eminem.

Naar welke film/serie/game kijk je uit?

Ik kijk het liefst naar series, een aantal voorbeelden hiervan zijn: Breaking Bad, Better Call Saul, House MD, Narcos en El Chapo.

Wie zou je willen ontmoeten?

Ik zou veel mensen willen ontmoeten. Een paar daarvan zijn: Elon Musk omdat het gewoon een eindbaas is, Rutger Castricum omdat het een droge kerel is waar je een pilsje mee kan doen, en Hugh Laurie omdat het een super goede acteur is.

Apple of Android Fanboy?

Om heel eerlijk te zijn ben ik nergens fanboy van. Als je voor telefoons gaat: Android. Puur omdat een iPhone te duur is voor wat je krijgt. Als je een laptop nodig hebt om te programmeren, sowieso Macbook omdat het super goed werkt. Mijn mening is dat Apple producten te duur en je geld niet waard zijn, maar bij bijvoorbeeld een Macbook maak ik daar een uitzondering voor.

In welke programmeertaal wil je master worden?

Ik wil graag Java en C++ of C# leren. Echter weet ik niet precies in welke van de 3 ik me ga verdiepen, voor nu houd ik het bij PHP.