Mijn naam is Tony en ik ben web developer. Voor sommige kleinere projecten ben ik hoofd-developer, en ik word ook betrokken bij een aantal grotere projecten waarvoor ik bijvoorbeeld nieuwe functionaliteiten toevoeg aan sites, of product attributen toevoeg in de back end. Ik krijg dat allemaal heel snel voor elkaar vanwege mijn supersonische-mega-gigantisch-snelle-futuristische muis.

#buttonbash

Daarnaast werk ik ook aan de maandelijkse SLA’s (Service Level Agreement) van onze klanten. Dit bestaat uit het updaten van de WordPress of Joomla plugins en backups maken van de websites. Er kunnen natuurlijk bugs zitten in een website, daarom heb ik de taak om die bugs te fixen of andere oplossingen te zoeken.

Zo nu en dan hebben collega’s hulp nodig met kleinigheden of andere diverse opdrachten die ik op kan pakken als ik mijn handen vrij heb. Ik werk voornamelijk met PHP, HTML, CSS en zo af en toe een stukje Javascript.

Ik beschouw mijn baan bij Dharma als top! Ik heb fijne collega's met werk dat ik graag doe en ik krijg genoeg ruimte om mijzelf te ontwikkelen en te groeien. Ik vind het leuk dat iedereen een eigen uitgesproken persoonlijkheid heeft wat een unieke sfeer geeft op kantoor. Ik kan ook mezelf zijn en iedereen vind dat prima.

Bij Dharma werken we op een vrije manier. We houden zelf alles bij en stellen onze eigen prioriteiten. Dat werkt prettig omdat ik de ruimte krijg zelf te beslissen waar ik mee bezig wil zijn op dat moment. Hierdoor voel ik een grote verantwoordelijkheid ten aanzien van declarabele uren, en dat vind ik soms lastig. Gelukkig zijn er een hoop tools om dit makkelijker te maken voor me.

In mijn vrije tijd kijk ik regelmatig series en films (in afwachting van het nieuwe seizoen van Game of Thrones, Quentin Tarantino films, Sci-fi). In het verleden speelde ik de hele dag games, maar dat begon mij wat te vervelen. Ik speel nog steeds wel games maar lang niet zo veel meer. Onlangs heb ik een Nintendo Switch gekocht, dat is wel weer leuk. Ik pak ook graag met mijn vrienden een feestje of festivalletje.

Muziek waar ik goed op ga

Ik luister naar veel verschillende muziekgenres. Alternatieve rock, indie, rap, dub, techno, maar ik luister vooral naar drum and bass. In drum and bass heb je ook subgenres (neurofunk, liquid en jungle). Ik vind het leuk om naar alle genres te luisteren, maar ik luister vooral naar Neurofunk. Mijn favoriete artiest is Noisia.

Michael's vragen

Wie zou je willen ontmoeten?

Ik zou graag Robbert Dijkgraaf willen ontmoeten. De reden dat ik hem graag zou ontmoeten is omdat ik een grote interesse heb in wetenschap en het universum. Ik kijk altijd de DWDD University afleveringen als hij als hij een keer een show geeft. Hij is een groot wetenschapper die waarschijnlijk vragen kan beantwoorden waar ik moeilijk een antwoord op kan vinden.

Apple of Android Fanboy? en waarom

Als ik voor Apple of Android moet kiezen dan ga ik voor Apple. Ik heb in het verleden als eerste telefoon een Samsung smartphone gehad, ik vond het toen een prima ding (vooral binnen die prijsklasse). Maar toen ik later een iPhone heb aangeschaft merkte ik dat ik het veel fijner vond omdat ik van de simpele interface houd. Bovendien vind ik de vormgeving van iPhone een stuk mooier.

In welke programmeertaal wil je een master worden?

Ik doe eigenlijk van alles een beetje, en ik heb niet echt een voorkeur. Maar als ik echt moet kiezen ga ik toch voor PHP omdat het zo’n belangrijke programmeertaal is.