Mijn naam is Tony en ik ben een 19 jarige student die de opleiding ‘applicatie en mediaontwikkeling’ volgt. Begonnen als stagiaire en nu één dag in de week actief als junior web developer.

In augustus 2016 ben ik begonnen bij Dharma, eerst heb ik een maand meegelopen, voordat ik aan mijn stage in september begon, hierdoor was ik eigenlijk al direct ingewerkt. In die maand leerde ik mijn collega’s kennen, en de vrije manier van werken. Ook heb ik mijn eerste uitdaging gekregen, een website programmeren binnen een week. Dit had ik nog nooit in z’n korte tijd gedaan en de structuur waarop die website gemaakt moest worden was nog nieuw voor mij, het was dus nog een beetje uitzoeken hoe alle stukjes in elkaar pasten. Op het laatst heeft Sebastiaan ook moeten bijspringen om de website op tijd af te krijgen.  Toen ik met mijn stageperiode begon zaten we in een verhuizing, dit betekende dat ik gelijk de armen uit de mouwen mocht steken. Iets dat ik niet erg vond. Het is toch wel leuk om dit mee te maken als stagiair, want je wordt bij de verhuizing betrokken als iemand die al jaren bij Dharma werkt.

Op mijn eerste werkdag werd mij verteld dat je niet wordt behandeld als een stagiair, maar gewoon als een medewerker, hierdoor krijg je een grotere verantwoordelijkheid en wordt je ook meer betrokken bij het team. De taken die ik kreeg waren uiteenlopend, zo heb ik plugin updates voor WordPress en Joomla websites moeten uitvoeren. Wat daaraan verbonden zat, was het maken van een back-up van de website in het geval dat er iets gebeurt, bijvoorbeeld in het geval van een plugin die zorgt voor een fout op de website. Soms kreeg ik een opdracht van een klant om een of meerdere aanpassingen te doen aan hun website, dit waren bijvoorbeeld aanpassen van de kleuren, artikelen toevoegen of via photoshop de afbeeldingen bijsnijden. En natuurlijk heb ik ook geholpen bij het programmeren van verschillende websites, dat hoort bij mijn opleiding. Soms was het maken van die websites niet gemakkelijk en waren er genoeg plugins die de opmaak van de website aan het tegenwerken waren. Daardoor kon ik vaak mijn werk weer opnieuw doen.

Na mijn stageperiode heeft Bas mij een baan aangeboden als junior web-developer naast school en in de vakanties. Ik kan mij nu dus al beter ontwikkelen als programmeur en ik hoef niet in een Albert Heijn te werken. Maandelijks heb ik de taak om onder het toezicht en begeleiding van Sebastiaan de SLA’s (Service Level Agreement) uit te voeren, dit is het updaten van de Wordpress of Joomla plugins en backups maken van de websites. Er kunnen natuurlijk bugs zitten in een website, daarom heb ik de taak om die bugs te fixen of andere oplossingen te zoeken. En zo nu en dan hebben collega’s hulp nodig met kleinigheden of andere diverse opdrachten die ik op kan pakken als ik mijn handen vrij heb.

Ik beschouw mijn baan bij Dharma als top, ik ben erg blij met mijn werk hier, ik heb fijne collega's met werk dat ik graag doe en ik krijg genoeg ruimte om mijzelf te ontwikkelen.

In mijn vrije tijd kijk ik regelmatig series en films (Stranger Things, Quentin Tarantino films, Sci-fi). In het verleden speelde ik de hele dag games, maar dat begon mij wat te vervelen toen ik naar het MBO ging. Ik speel nog steeds wel games maar lang niet zo veel. Ik vind het ook leuk om met mijn vrienden een beetje te stappen en in een kroeg of op een terras te zitten.

Een spel waar ik naar uitkijk: Red Dead Redemption 2

Red Dead Redemption 2 is een vervolg op Red Dead Redemption, Dat eerste deel ging over een bendelid van een groep cowboys die wraak neemt op mensen die hem hebben belaagd. In dit vervolg zul je het verhaal spelen samen met je oude bendeleden omdat het in het verleden afspeelt. het speelt zich af voor het verhaal van Red Dead Redemption 2, en er is nog vrij weinig bekend over het spel en het verhaal.

Muziek waar ik goed op ga

Ik luister naar veel verschillende muziekgenres. Alternatieve rock, indie, rap, dub, techno, maar ik luister vooral naar drum and bass. In drum and bass heb je ook subgenres (neurofunk, liquid en jungle). Ik vind het leuk om naar alle genres te luisteren, maar ik luister vooral naar Neurofunk. Mijn favoriete artiest is Noisia.

Michael's vragen

Wie zou je willen ontmoeten?

Ik zou graag Robbert Dijkgraaf willen ontmoeten. De reden dat ik hem graag zou ontmoeten is omdat ik een grote interesse heb in wetenschap en het universum. Ik kijk altijd de DWDD University afleveringen als hij als hij een keer een show geeft. Hij is een groot wetenschapper die waarschijnlijk vragen kan beantwoorden waar ik moeilijk een antwoord op kan vinden.

Apple of Android Fanboy? en waarom

Als ik voor Apple of Android moet kiezen dan ga ik voor Apple. Ik heb in het verleden als eerste telefoon een Samsung smartphone gehad, ik vond het toen een prima ding (vooral binnen die prijsklasse). Maar toen ik later een iPhone heb aangeschaft merkte ik dat ik het veel fijner vond omdat ik van de simpele interface houd. Bovendien vind ik de vormgeving van iPhone een stuk mooier.

In welke programmeertaal wil je een master worden?

Ik kan nog niet met zekerheid zeggen met welke programmeertaal ik het meest zou willen werken. De opdrachten die ik krijg op school zijn nog enorm divers waardoor het erg moeilijk is om te kiezen. De taal die ik nu het liefst gebruik is Javascript in combinatie met HTML en CSS. De reden dat ik dit het liefst doe is omdat ik het leuk vind om te kunnen zien wat ik heb gemaakt, met een taal zoals PHP kun je het moeilijk zien aan de voorkant.