Mijn naam is dus Wilco Bonestroo, de nieuwe afstudeerstagiair bij Dharma. Ik studeer informatica aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen en hoop dit jaar mijn studie bij Dharma af te ronden.

Door mijn broer ben ik begonnen met programmeren, die ondertussen dezelfde studie ook al heeft afgerond. Zoals de meeste mensen die beginnen met programmeren, begon ik ook met het maken van simpele websites. Programmeren vond ik toen wel tof, dus besloot ik in 2014 ervoor te studeren. Ondertussen zit ik al in mijn laatste jaar en gaat mijn kennis veel verder dan alleen maar het opzetten van simpele sites. Gedurende mijn schoolperiode heb ik kennis opgebouwd voor niet alleen HTML en CSS, maar ook voor: Java, PHP, JavaScript, (My)SQL, MongoDB, Swift en ook wat Python. Ik heb gekozen voor het profiel Software Development waarmee ik mezelf wat meer richt op de back-end. Echter heb ik ook wel enige skills voor front-end related dingen dus kan daarom ook prima als full-stack developer aan de slag.

Ik heb Dharma gekozen als afstudeerbedrijf, omdat ik graag iets met native mobiele applicaties wil doen, en Dharma mij deze mogelijkheid biedt. Vorig semester heb ik de minor 'Mobile Application Development' gevolgd, waarbij ik een grote interesse heb gekregen voor het maken van mobiele apps.

Tot slot, wat ik doe in mijn vrije tijd?

In mijn vrije tijd hou ik mezelf bezig met programmeren, naar de bioscoop gaan met vrienden, hardlopen, hier en daar wat gamen en zo nu en dan wat drinken met vrienden.

Michael zijn vragen:

Een films waar je naar uitkijkt.

Ik ben snel tevreden als het gaat om films. Ik heb ook een abonnement genomen en ga nu regelmatig naar films waar ik anders nooit heen zou gaan. De films die ik voornamelijk leuk vind zijn: actiefilms, thrillers, comedy's en zo nu en dan ook een paar horrorfilms.

Een film waar ik in 2018 naar uitkijk: Deadpool 2, omdat het eerste deel gewoon erg goed was.

Een game waar je naar uitkijkt

Ik kijk eigenlijk niet per se uit naar een specifieke game. De meeste games die ik speel zijn online competitive games, dus ben ik ook minder van de casual games. Een van de meest gespeelde games van mij is Counter-Strike: Global Offensive. Ik speel het al sinds december 2013 en ik vind het tof omdat het niet vergelijkbaar is met andere shooters als Call of Duty of Battlefield. Iedereen heeft toegang tot dezelfde wapens en er zijn ook geen speciale unlocks die je wapen beter maakt. Daarnaast heeft elk wapen zijn eigen spray-patroon die je elk apart moet leren, wat de moeilijkheidsgraad ook weer wat hoger maakt.

CS:GO kent daarnaast ook een eSports scene waarvan ik het leuk vind om deze te volgen. Ik ben op de hoogte van de topteams en als er een groot evenement is, kijk ik altijd wel de livestreams om deze te volgen.

Wie inspireert je?

Paul Hegarty, hoogleraar aan de Stanford University. Ik heb voor school de online lectures van Stanford University gevolgd om Swift (een programmeertaal om iOS apps mee te ontwikkelen) te leren. Deze lectures werden gegeven door Paul Hegarty. Na het volgen van de complete course is voor mij duidelijk dat Paul zijn kennis van Swift immens groot is. Hij kent de taal precies en weet tot in de kleinste details uit te leggen waarom de taal op een bepaalde manier werkt.

Wie zou je willen ontmoeten?

Paul Hegarty, zodat hij mij nog meer kan vertellen over Swift.

Apple fanboy of Android?

Ik ben zelf altijd wel een Android persoon geweest, maar sinds ik op school de minor 'Mobile Application Development' ben gaan volgen, en hierbij genoodzaakt een Macbook moest gebruiken om native iOS apps te kunnen ontwikkelen, ben ik meer gaan inzien dat Apple ook eigenlijk best prima is. Het is nou eenmaal wat duurder, maar alle producten zijn verder kwalitatief goed en het werkt altijd wel gewoon.