Toni was de eerste die bedachtzaam te werk ging met de Treehouse challenge, en de felbegeerde prijs in de wacht sleepte. Aaron liep al weken aan kop met dik 2000 punten, en de buit leek in de pocket, ware het niet dat Toni zijn plannetje geheel verliep volgens plan... In het weekend, terwijl Aaron zich van geen kwaad bewust was, haalde Toni alsnog meer dan genoeg punten om ons allemaal dik te verslaan.

Wie o wie kan de meeste punten halen deze maand, dat is de vraag waar wij ons heden ten dage mee bezig houden bij Dharma. Snel wat punten halen terwijl niemand kijkt, bondjes vormen met andere collega’s om je hoge ranking veilig te stellen… 😏 Er wordt wat bekokstooft hier op kantoor!

Image gamificationEen groot deel van de tijd brengt de mensch door met collega’s. Ik heb het te doen met mensen die zich naar hun werk moeten slepen wegens spanningen op de werkvloer. Wij hebben het gelukkig meestal heel goed met elkaar. Maar daarnaast willen we ook nog zoveel mogelijk plezier hebben in wat we doen. Onderzoek toont aan dat scholing en ontwikkeling motiveert en de band versterkt tussen collega’s. Ontwikkeling dus… een van onze belangrijkste pijlers 🤘✔️

De visie van Dharma is dat je je als mens bewust bent van je waardes zodat je daarin kunt groeien, wat deze ook zijn. Technische ontwikkeling en de ontwikkeling in de wereld gaat hard dus moeten we in ons DNA altijd bezig blijven met onszelf te improven. Daarom plannen we bewust tijd in om te bespreken waar we als individu naartoe willen groeien, en wat ervoor nodig is om daar te komen. We krijgen passende kansen en uitdagingen. En we dagen elkaar onderling uit door interne goals te stellen en op een gamificatie achtige manier bezig zijn.

Gamification... Jeweetwel.. Dat je alles kunt veranderen in een spel om zo je dagelijkse werkzaamheden leuker te maken. Wij doen dit door middel van een puntensysteem met competities en bijpassende beloningen. Naast dat het leuk is om te battlen met collega’s, geniet men na overwinning persoonlijk aanzien en een steeds verbeterende skill set.

“Ik vind gamification een uitdagende manier om mezelf door te ontwikkelen binnen Dharma. Het geeft me extra motivatie om steeds meer te leren en vervolgens nummer 1 te worden in de rankings.” - Toni -

Voor ons werkt dit supergoed. We zijn allemaal betrokken bij nieuwe manieren bedenken om punten te kunnen scoren, om op die manier moeitelozer de dingen te doen die we willen doen. Nu kunnen we bijvoorbeeld punten halen door te leren met Team Treehouse (een online technologie school), en door elke regel code die we geschreven hebben in Git. En ook door documentatie toe te voegen aan Confluence, onze “company wiki”. Ok, niet elke issue kan gelijk omgetoverd worden naar een unicorns met rainbows klus. Maar we doen er wel ons best voor om onder de werkomstandigheden een zo leuk mogelijke week te hebben. En dat we tijdens onze werkweek bezig kunnen zijn met onze persoonlijke ontwikkeling is wel een heel prettig idee.

“Treehouse heeft het voor mij leuk en gemakkelijk gemaakt om binnen 4 maanden een volledig nieuwe programmeertaal onder de knie te krijgen. Het is leuk, betrokken en uitdagend om door de courses heen te lopen, en daarbij zorgen de challenges ook nog voor leuke uitdagingen.” - Jeremy -

Het bevalt ons zo goed dat we steeds weer nieuwe dingen aan het bedenken zijn waar we gamification kunnen toepassen. Inmiddels hebben we onze eerste playday voor interne en individuele goals gehad en dat was een groot succes!

Doe jij op je werk ook aan gamification, en heb je ideeën of tips voor ons? Laat het ons weten!