Ok! Het gaat goed met crypto, dit jaar is een uithangbord voor Cryptocurrency. Bitcoin steeg van 700 dollar naar 10.000 dollar .. in 1 jaar, hetzelfde geldt voor Ethereum van 9 dollar in 2016 hangt deze nu rond de 350 dollar … lees dat nog eens terug … baal je nu? Nee natuurlijk niet want jij hebt Etheriums en Bitocin, jij bent slim en doet iets met computers ;)

Ok om je nog even te plagen, of je ego te strelen, hieronder 2 grafiekjes:
screen-shot-2017-11-20-at-10-00-46-am.png
screen-shot-2017-11-20-at-9-58-26-am.png

Ok, maar wat zeg je nu tegen die oom of tante. Moeten ze hun huis verkopen en investeren in een Cryptocurrency .. waarschijnlijk niet.

Grappig genoeg nu de prijs zo hoog staat en de fluctuaties manageable zijn is het gesprek over crypto een beetje ‘weg’. Waar het aan het begin van het jaar nog voorop in de Telegraaf staat, wordt het gesprek nu alleen nog maar gevoerd op tech internet plekkies en in de kroeg. Of in jou geval .. aan tafel met je familie ;) Zoals ik ernaar kijk zal Bitcoin geen echte terugval meer krijgen, veel lager als 5000 dollar zal die niet meer komen vermoed ik. De (Blockchain) technologie is volwassen genoeg om geïmplementeerd te worden, van kleine fintech startups tot aan MasterCard. Toch heeft de onlangs gefaalde Segwit2x wel voor wat opschudding gezorgd en laten zien dat de ‘grote namen’ in Bitcoin (gewoon de gasten die veel Bitcoins hebben, en daar serieus mee bezig zijn) van Bitcoin geen creditcard transactie achtige service van wilt maken maar meer een manier wilt bieden voor het opslaan en verzenden van grote transacties.

Ethereum aan de andere kant zal meer een utility worden zoals ze dat mooi noemen. Er zijn een hoop ICO’s (Initial Coin Offerings) gaande en er zullen er ook een hoop falen (zoals mid november). De toepassing van Ethereum en tokens zijn cool en eigenlijk toffer als Bitcoin .. al zeg ik het zelf. Welke ICO gaat slagen .. geen idee maar het is wel de toekomst, denk ik.

Heeft je familie nog steeds advies nodig? Als ze al Bitcoins hebben, aanhouden. Als ze nog niks hebben, koop Ethereum. Maak een Coinbase account aan voor ze en stop er ‘wat’ geld in. Laat ze kennismaken met de hype en fluctuaties door middel van de app. Ontleen ff geen rechten aan mijn advies, ga niet al je geld investeren, überhaupt doe dat niet tenzij je graag risico’s wilt nemen .. maar je tante zonder huis of met een enorme schuld wil je ook niet op je geweten hebben …. Jij deed toch iets met computers, jij weet alles!

Zoals ik het zie, cryptocurrency is de toekomst en zal uiteindelijk de manier hoe we geld versturen worden. Er zijn een hele hoop slimme (soms geniale) mensen bezig om nieuwe oplossingen te bedenken. Het is niet illegaal en niet bedoeld om op het darkweb cocaïne mee te kopen. Uiteindelijk blijft het een gok, net zoals de AEX, beleggen of een opleiding for that matter (smiley). Het is complex, fascinerend maar ook leuk!

Zelf ben ik al jaren geïnteresseerd in Blockchain/Crypto, ik ‘minede’ (is dat een woord?) die dingen in 2011, gewoon omdat het kon. Ik heb het destijds (helaas) gelaten en ben dus nog geen miljonair. In de aankomende tijd zal ik af en toe eens een artikel schrijven over dit onderwerp en ik vermoedt dat we ons zakelijk ook meer zullen bezighouden met Blockchain en haar mogelijkheden.

Wil je met me sparren over hoe je de Blockchain technologie kan toepassen binnen jouw organisatie? Dat kan, just call me ;)