Wie ons volgt op Instagram zag al een klein taartje voorbij komen 🍰🎉😀 We mogen namelijk nieuwe coole dingen ontwikkelen voor Authentiek Leiderschap, en daar worden wij blij van! Met deze superleuke club van 18 mensen hebben wij het genoegen al 7 jaar samen te werken. Authentiek Leiderschap is een buro voor leiderschapsontwikkeling (met een prachtig kantoor tussen de bomen in Lage Vuursche) en richten zich voornamelijk op het coachen van leiders die gericht hun organisatiecultuur, of leiderschap willen ontwikkelen. Zij doen dit onder andere voor KLM, VGZ, Ministerie van Defensie en Bol.com.

7 jaar geleden hebben we Authentiek Leiderschap geholpen met het digitaliseren van hun Ego Scan. Dit is de methodiek waarmee zij hun intakes afnemen. Nadat een klant de scan ingevuld heeft komt er op basis van achterliggende formules een rapportage naar voren en kan een organisatie-, team-, of individueel coachingstraject gestart worden. Naast het systeem voor de Ego Scan hielpen we ze met de AVG, Google Suits implementatie, Pipedrive en marketing automation vraagstukken en hebben de Ba(a)ssen (Bas Blekkingh en onze Bas Blokhuis) elkaar over en weer geïnspireerd met de (on)mogelijkheden van techniek.

Pre Dharma werd dit allemaal handmatig ingevuld en omgezet naar Excel of PowerPoint. Wij hebben toendertijd met behulp van het Drupal CMS en andere open source libraries een op maat gemaakt systeem gemaakt. Dit draaide zo goed dat we het nooit echt hebben doorontwikkeld.

Maar nu zijn we inmiddels 7 jaar verder en besloten we samen dat het slim zou zijn om het Ego Scan platform opnieuw te ontwikkelen dan door te gaan met het oude systeem. Een nieuw systeem waarop we nog meer coole dingen kunnen doen en wat klaar is voor de toekomst. Alles mooier, nieuwer, moderner, cooler, hipper, vetter en beter 😉.

Met bijna al onze klanten werken we op een manier waarin we de werkzaamheden opdelen in kleine stukjes (ook wel de Agile-methodiek). Met Authentiek Leiderschap zullen we een viertal sprints (iteraties) doorlopen waarbinnen we zowel een nieuwe website en Ego Scan platform gaan herontwikkelen. Voor Authentiek Leiderschap was de Agile-methodiek nieuw dus hebben wij ze meegenomen in de processen en rituelen. Nadat we de requirements helder hadden voor sprint 1 zijn we de sprint gestart met een kick-off bij ons op kantoor, met als doel om de samenwerking te bekrachtigen en het project te starten.

Tijdens de kick off bespraken we ieders rol en verantwoordelijkheid binnen het project en wat het inhoudt om volgens de Agile-methodiek in een project mee te draaien. Communicatie, transparantie en controle zijn binnen ieder project belangrijke zaken en om dit te bewerkstelligen gebruiken wij de nodige tools, zoals de B2B chat app Slack. Via Slack hebben we de mogelijkheid gecreëerd om te chatten met elkaar en tijdens daily standup kunnen we we de dagelijkse voortgang bespreken.

Agile werken is niet in beton gegoten. Afhankelijk van het type klant en haar wensen kijken we hoe we Agile-methodiek toepassen. Het leuke is dat niet iedere klant, opdracht en sprint hetzelfde is. Door het toepassen van Agile binnen onze projecten is onze ervaring dat onze klantrelaties actiever zijn en dieper gaan. Op deze manier leren we elke dag bij en hebben we meer het gevoel dat wij (klant en Dharma) het samen doen, dat maakt het werken in sprints zo leuk! Bijkomend grote voordeel is dat we een betere samenwerking ervaren binnen het volledige team waardoor de efficiëntie hoger ligt dan bij een traditionele projectaanpak. Hierdoor komen we tot een veel beter resultaat, voor zowel stakeholders als eindgebruikers.

Wil je meer weten over hoe we met jou ook Agile kunnen werken? Bel eens met onze Agile, scrum guru master Peter Quenzel.