Iedereen die iets online doet heeft er weleens mee te maken (gehad), zelfs als je nog een oude Windows 95 installatie hebt wordt je weleens gebeld door een vaag persoon die je verteld dat je computer gehacked is en of je ff wilt betalen.. nooit doen btw.

Anyway, wij hebben best wat sites in beheer bij verschillende hosting partijen. Sommige staan op simpele VM'etjes die niet zo 'spannend' zijn maar we hebben ook sites welke eigen servers hebben met behoorlijk wat powerrrrrrr.

Free internet money?

Iedereen weet inmiddels wat Bitcoins zijn en dat hier veel geld in omgaat. De manier om aan Bitcoins (en alle andere cryptocurrency) te komen is door computers/rekenkracht in te zetten om bepaalde puzzels (blocks) op te lossen welke vervolgens, bij het oplossen ervan, een aantal van de respectievelijke crypto vrijgeven.

Zo kun je dus door een server/computer een berekening uit te laten voeren 'gratis' aan deze valuta komen! Free internet money... zou je zeggen, ware het niet dat de puzzels tegenwoordig zoveel rekenkracht kosten dat de westerse elektriciteitsrekening en benodigde hardware nagenoeg evenveel geld kost als de winsten die je behaald bij het verkrijgen van de valuta. (Klopt niet in alle gevallen, maar voor nu even wel.)

Powerrrrrr

Zo'n server met powerrrrr is dus best interessant... om terug te komen op die 'hackers' van net, die zijn dus daarnaar op zoek om free internet money te fixen. En dat proberen ze ook weleens op een van onze servers 😥 . Gelukkig hebben we op al deze servers en hosting omgevingen awesome partners die de servers actief monitoren en meldingen geven en pro-actief processen 'killen' als er iets 'geks' gebeurt. En ja.. dat betekend ook weleens dat we 's nachts meldingen krijgen van aanvallen of ander malafide activiteiten op een server. Wakker worden dus, shit fixen processen killen, dubbelchecken en weer terug het bed in.

Gelukkig snappen onze klanten goed dat dit kan gebeuren en zijn ze blij als ze 's ochtends wakker worden en horen dat de site weer up en running is. Daar betalen ze ons gelukkig ook voor 😉 .

Om nog maar eens te benadrukken waarom het zo van belang is om een onderhoudscontract af te sluiten zodat dit soort issues snel en daadkrachtig opgelost kunnen worden, zodat je er als klanteigenaar of sitebezoeker zo min mogelijk last van ondervindt.

De volgende keer schrijven we ons eigen script om de allernieuwste Bananacoins te minen, free internet money!! Whoohooooooo