Meaningful technology nรบmero 1: Ademhalen

Techniek, digitale oplossingen en social media worden veelal gezien als verslechtering van het menselijk welzijn. De hele dag als een verslaafde op je telefoon kijken op Facebook, Instagram, Snapchat of Dumpert. Weer een kleine dopamine shot als je een like of match hebt op Tinder. Soms vraag ik me af.. waar gaat dit heen. De serie Black Mirror helpt me om mogelijke rampscenario's beter te begrijpen ๐Ÿ˜‰

Maar! Er is een andere kant van het verhaal. Er zijn best veel gave apps en digitale oplossingen met betekenis, iets waar je je welzijn mee kunt vergroten, je beter kan voelen of steun kan bieden bij een betekenisvoller leven en dagelijkse invulling.

Hieronder een paar voorbeelden waar wij blij van worden! Als we techniek leren inzetten om ons leven te verrijken kan het echt een grote meerwaarde bieden ten opzichte van vroegah.

Ademhalen... we doen het allemaal 'vanzelf', maar bewust ademhalen kan een ieder veel bieden! (Denk bijvoorbeeld aan de Wim Hof methode, die overigens ook een app heeft maar die is niet echt noemenswaardig... als je dit nou leest Wim... call me!)

1. Breathebreathe app plaatje

Een visueel zeer goed ontworpen en aantrekkelijke app. Deze app biedt simpelweg 5 begeleide ademhalingsoefeningen: Stress reducerend, versterkend, voor het slapen gaan, tegen kortademigheid en voor het verminderen van angst. Elk van de 5 oefeningen worden prachtig en zonder verdere uitleg begeleid. Wat opzich niet echt heel gek is want kom op... hoe moeilijk kan het zijn... adem in... adem uit ๐Ÿ˜‰

Instellingen die je kan doen zijn; connecten met andere Health apps, instellen van oefeningsduur, geluid aan/uit en reminders voor het doen van een oefening. En that's it! Lekker simpel ik hou ervan, geen gekke poespas en het doet wat het moet doen. Je zou kunnen stellen dat de app duur is met โ‚ฌ 5,49 maar ik vind dat het meer dan waard ๐Ÿ˜€

Download hier

2. Calm

In tegenstelling tot Breathe kun je met deze app vet veel. Mediteren, tips krijgen, bedtime stories, slim inplannen, chillaxe muziek, dingen bijkopen alles... er is zelfs een kussen spray gebrand door 'Calm' verkrijgbaar via Amazon.

Deze app is initieel gratis en trekt je dus in haar ecosysteem totdat je niet meer kunt ademhalen of tot rust kunt komen zonder. Wel slim, not my cup of tea. Maar voor een ieder die ambitieuzer aan de slag wilt met ademhalen en daar digitale stimulans voor nodig heeft, doe Calm. Ps. Ze sleepten ook een award binnen vorig jaar met 'App of the year 2017'.

calm app collage 2

Check de website

3. Oak

Misschien wel een mooie combo tussen Calm en Breathe is Oak. In mijn ogen 'prima' ontworpen en biedt zowel ademhalingsoefeningen als begeleide meditaties. Het leuke aan oak is dat er zichtbaar een plantje groeit naarmate je meer en meer oefeningen doet. Beetje Tamagotchi wise, zorg voor jezelf dan groeit het plantje uit tot een supervette boom ofzo ๐Ÿ˜‰

Download hier

Ademhalen, wie doet het niet. Met bovenstaande apps misschien in het vervolg met wat meer aandacht ๐Ÿ˜Š. Wellicht bouwen we ook weleens een keer een ademhaling app, mocht je nou suggesties hebben let us know!