Wat doet het voor mijn website? Alvorens deze vraag te beantwoorden, is het belangrijk precies te weten wat SEO eigenlijk is. SEO staat voor Search Engine Optimization, of zoekmachine-optimalisatie in het Nederlands. Het bestaat grofweg uit:

  • het maken van betere webcontent (SEO copywriting)
  • het afstemmen van webpagina’s op de behoefte van zoekers
  • zorgen dat de zoekmachine jouw website ziet zoals jij hem ziet (techniek)
  • zorgen dat jouw website heel gemakkelijk en logisch te gebruiken is
  • het beter zichtbaar/vindbaar maken van jouw webpagina’s en jouw website binnen zoekmachines als Google en Bing.

Kortom; een betere vindbare website maken voor (be)zoekers. Een website die naadloos aansluit bij het Google search perspectief, namelijk; alle informatie ter wereld te organiseren en universeel toegankelijk en bruikbaar te maken.
Met de uitdaging dat het leesbaar blijft voor de bezoekers. SEO bedrijven is geen eenmalig project, het is een interactief en continue proces waarin content en techniek hand in hand gaan.

Waarom is aandacht voor SEO zo belangrijk?

Door een gedegen aanpak van SEO komt je website stapje voor stapje hoger in de zoekresultaten van Google/Bing. Die hogere posities binnen de zoekresultaten van Google/Bing zorgen maand na maand voor nieuwe bezoekers op de jouw website. Dat kan oplopen tot honderden of duizenden, zonder dat je ervoor hoeft te betalen!

Een goede, dus hoge positie in de zoekresultaten van Google is van essentieel belang voor het succes van jouw online business. De eerste 5 zoekresultaten ontvangen 68% van de kliks. Dat aantal daalt snel de 2e en 3e pagina pagian van Google krijgen slechts 6% van de klik.

De concurrentie zit vaak ook niet stil, los van de veranderingen die Google elk kwartaal doorvoert in haar zoekmechanisme. Werk dus continu aan SEO/zoekmachine optimalisatie voor het beste resultaat. Dharma Media beaamt het belang hiervan en heeft in 2016 de SEO scorecard toegevoegd aan haar dienstenpakket.

Wil je meer weten SEO en onze SEO Scorecard, neem contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..