Wij ontwikkelen veel webshops voor onze klanten, en in sommige gevallen hebben zij ook (nog) fysieke winkels!

Hoe zorg je er nou voor dat de winkel(s) en haar beleving naadloos aansluiten bij de webshop, en dat je in de winkel hetzelfde aanbod als online kan bieden?

Oke, hier zijn veel verschillende oplossingen voor te bedenken. Één hiervan hebben we uitgevoerd voor Medipoint, een Kiosk app waarmee een (fysieke) winkel bezoeker ook in de webshop bestellingen kan plaatsen en kan afrekenen met pin!

Hoe hebben we dat gedaan:

Eerst diende er een partner gevonden te worden welke winkel zuilen kon leveren. Na lang zoeken is dit Ap-art B.V. / DIZ informatiezuilen geworden. In deze winkelzuil dient vervolgens een afgebakende versie van de webshop te draaien. Je wilt natuurlijk dat er alleen besteld kan worden en niet dat klanten andere dingen kunnen, zoals Facebook checken etc. De hardware die wordt meegeleverd in de winkelzuil is gebaseerd op een Android tablet configuratie met standaard een afgesloten (kiosk) browser .. helaas was dit echt een bagger browser die niets snapte van onze state-of-the-art Javascript webshop en zeer traag was, balen dus.

Gelukkig hebben wij mobile developers inhouse (oa. Luca) dus hebben we zelf maar een afgesloten (kiosk) browser app geschreven welke d.m.v. het gebruik van de laatste versie van Google Chrome de webshop wel juist en snel kon tonen. Kortom de beleving die je verwacht anno 2017.

Deze app heeft de volgende (basic) requirements:

  • Alleen bepaalde websites mogen tonen
  • Dient snel te werken
  • Vast kunnen zetten van de app (binnen 1 bepaalde app blijven), zodat winkelbezoekers niet kunnen Facebooken op de winkelzuil  en alleen maar kunnen winkelen
  • Na 6 minuten inactiviteit, alle gegevens wissen en terug naar de homepagina van de webshop.

Hier een korte video van het afrekening op de kiosk tijdens de 50PlusBeurs

De kiosk app is dus voor het eerst geintroduceerd op de 50PlusBeurs. Medipoint heeft hierover een stukje geschreven voor de Emerce, hier een stukje uit hun tekst:

"Bij deze zuil kunnen bezoekers op de 50PlusBeurs een bestelling in de Medipoint webshop plaatsen en direct met PIN afrekenen. Het gehele Medipoint assortiment is beschikbaar en de bestelling wordt thuisbezorgd. Dit scheelt de bezoekers van de beurs een hoop sjouwen."

Benieuwd naar de rest van het stuk? Dat kun je hier lezen.

Wil je meer weten over dit project en de technologie die is toegepast? Chat dan gezellig met ons!