Een Magento webshop opleveren is altijd een speciaal en fantastisch moment, maar het realiseren van omzetgroei met een door ons gemaakte webshop is een bekroning op ons werk. Eigenlijk is het ons daarom allemaal te doen. Onze jarenlange ervaring met Magento en het mogen bijdagen aan uitdagende klantcases heeft ons de nodig expertise opgeleverd om ook echt een stap verder te gaan.

Zo ontwikkelen wij niet alleen de techniek van de webshop, wij faciliteren en ondersteunen ook in het commercieel beter inzetten van de vele mogelijkheden van het Magento e-commerce platform. Techniek en marketing komen in onze projecten en aanpak samen, een speelveld waar wij ons als een vis in het water voelen en waar wij in samenwerking met de klant e-commerce succesvol maken.

E-commerce succesvol

Een van onze doelstellingen is om klanten echt succesvol te laten zijn in e-commerce. Dat kan in onze ogen alleen in samenwerking met de klant en in het spel waar techniek en marketing optimaal worden geïntegreerd. Een doelstelling die we in het verleden met bootgenoot.nl al eens hebben volbracht. Zie ook de case van bootgenoot.nl Bootgenoot haalde in 2016 35% meer omzet dankzij de nieuwe Magento webshop! De eerste resultaten van 2017 zijn ook positief.

Onze expertise in het effectief inzetten en succesvol zijn met een webshop, groeit nog altijd dagelijks. Expertise welke we inzetten om onze klanten te laten groeien met hun online business daarnaast vinden we het leuk om onze kennis te delen via onze blogs.

Waarom gebruiken we Magento?

Magento is al jarenlang het meest gebruikte e-commerce platform ter wereld. Door de vele gebruikers is het systeem volledig uitgetest en daarmee uiterst stabiel. Mede door de populariteit kent het systeem tenminste alle functionaliteiten die de gemiddelde e-commerce webshop wil hebben. Naast flexibiliteit en breed aanbod van extensies speelt betrouwbaarheid een grote rol. Een succesvolle webshop moet altijd naar behoren functioneren. Je kunt er vanuit gaan dat de software van Magento stabiel is gezien het grote aantal gebruikers. Magento 2 is vanaf de basis opnieuw opgebouwd en hard op weg net zo stabiel te worden als de vorige versies van Magento.

De webshop is een schakel in een aankoop keten.

Met alleen een Magento webshop ben je nog niet klaar, eigenlijk begint het dan pas. Zet je de webshop als centraal punt neer dan kun je met de juiste technische toepassingen veel resultaten boeken. In termen van kostenbesparingen biedt het koppelingen met bijvoorbeeld ERP-systemen en administratie software vaak echte kansen.

Aan de commerciële kant zijn integraties met affiliate kanalen zoals Bol.com, Beslist.nl, Google shopping relevante koppelingen die bijdragen aan commercieel succes.
Met beide invullingen van techniek hebben wij bijvoorbeeld bij Toolexperts ervaring opgedaan.

Wanneer SEO belangrijk is

Vanuit een content gedreven strategie en een sterke focus op SEO heeft Dharma voor Medipoint een integraal ecommerce platform van WordPress en Magento 2 gerealiseerd. Met een innovatieve oplossing die wij uitgebreid hebben beschreven in onze Medipoint klantcase.
Wij hebben bij Dharma al jaren ervaring met het ontwikkelen van Magento webshops. Dat is ook de reden dat wij voor de hosting van een webshop alleen nog samenwerken met professionele partijen als Byte en Sentia. Een aantal van door Dharma gerealiseerde webshops zijn beschreven in onze klantcases, zie hier een selectie:

Onze eerste webshop in Magento 2 hebben we ondertussen opgeleverd; ondanks de vele uitdagingen die deze nieuwe versie nog heeft, is het een veelbelovend platform met het oog op de toekomst!
Meer weten over onze Magento oplossingen of het samenwerken naar commercieel e-commerce succes? Neem contact op met Bas!