In het najaar van 2017 kwam Insight Global naar ons toe met de vraag of wij TankTerminals.com konden herontwikkelen met de nieuwste technieken en rekening houdend met de ambities van het platform. TankTerminals.com is onderdeel van Insight Global, een onafhankelijk marktonderzoeksbureau gespecialiseerd in de internationale petroleum, petrochemische en biobrandstoffen industrie.

TankTerminals.com biedt een online tool (SaaS oplossing) die door de tankopslag industrie over de gehele wereld gebruikt wordt. Binnen deze tool kan er gezocht worden naar tank terminals, hoofdkantoren, beschikbaarheid van tankopslag en andere belangrijke data. Na onze herontwikkeling kan deze data ook gebenchmarked worden met andere terminals en data.

Techniek

Om vanaf scratch een tool te mogen ontwikkelen is natuurlijk een super leuke uitdaging. Wij kozen voor een zogeheten microservices architectuur. Dit houdt, kort door de bocht, in dat we losse ‘services’ ontwikkelden welke via een API ontsloten worden aan de voorkant.

Zo konden we de website ontwikkelen met behulp van WordPress en het platform in ReactJS. De databases die we kozen voor de tool waren MongoDB en met behulp van projections kan onze, op het SLIM Framework gebaseerde, API data ophalen op een efficiënte manier. In de tool maken we gebruik van ElasticSearch, waardoor er een koppeling is naar Stripe, Drift, Campaign Monitor en Exact Online.

Binnen de tool zit een map met alle locaties erin, hiervoor hebben we Mapbox gebruikt icm. deck.gl van Uber.

TTshowcase

Leuk weetje: Weleens van Blockchain gehoord? Basically hebben we een zelfde soort methodiek toegepast binnen dit project 😎

Vrienden van de show

Dit alles hebben we natuurlijk niet helemaal alleen gedaan. Onze grote vriend Ivo van Around Seven heeft de UI gedaan van zowel het platform als de website. We hebben ervoor gekozen om het design zo clean mogelijk te houden, zodat de gebruiker niet afgeleid wordt door een wirwar aan elementen.

Het databasemodel, projections en MonogDB werkzaamheden zijn uitgevoerd door Robin IT. Aan de ReactJS kant hebben we Fritz gevraagd kritisch met ons mee te kijken over de opzet, structuur en kwaliteit van de code, ook heeft hij een aantal coole functies zelf geschreven. En niet te vergeten, Sander Klos van Business Accelerator. Thanks guys!!

Uiteraard willen we ook onze vrienden uit Breda (het team van Tankterminals.com) bedanken voor hun toewijding aan het project, en het vertrouwen in ons.

Als laatste draait de tool natuurlijk niet op onze huis-tuin-keuken servertje maar op een hypermoderne managed omgeving bij Sentia. Eindbazen en onze matties als het over cloud, servers en hosting gaat.

Benieuwd naar de nieuwe website en Tool? Kijk dan op TankTerminals.com

Wil je meer weten over vette platformen en systemen die wij bouwen? Neem dan contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of op 06 54915771