Mijn naam is dus Sebastiaan de Kimpe, Eindbaas PHP bij Dharma. Dharma is voor mij de uitgelezen plek om met nieuwe en hedendaagse technieken te werken. Waar ik voorheen jaren in de hospitality branche koppelingen (en websites)  realiseerde tussen verouderde en nieuwe systemen kan ik bij Dharma focussen op enkel nieuwe dingen. Dit geeft de mogelijkheid om het web mooier en beter maken te maken.

Programmeren is jarenlang mijn hobby geweest en daar heb ik mijn werk van gemaakt. Dat is wat je vaak hoort. Maak van je hobby je werk, en je geniet een leven lang. Toch is dat deels waar. Als je van je hobby je werk maakt, betekent dus dat je thuis die hobby kwijt raakt. (“Je moet je werk niet mee naar huis nemen”) Als hobby thuis heb ik nog steeds het tekenen van mijn cartoons en het werken met micro elektronica. Dat kan zijn met Raspberry Pi moederbordjes, maar ook Arduino bordjes. Zo bouwde ik in het verleden mijn eigen volledig compatibel Klik Aan Klik Uit systeem. Eenmaal thuisgekomen begin ik met de dagelijkse huishoudelijke zaken. Als vader van een prachtige dochter (2016) ontkom je hier niet aan. Mocht er tijd zijn naast deze verplichtingen dan focus ik mij op van alles wat op internet gebeurd. Ik check trending Youtube filmpjes, ik bekijk welke recruiter ik (weer) mag wegdrukken op LinkedIN, schrijf eens een leuk artikel voor Dharma en vermaak mij met televisie en games. Zo nu en dan programmeer ik leuke kleine tooltjes om het leven makkelijker te maken.

Wat doe ik dan?

Bij Dharma houdt ik mij voornamelijk bezig met backend PHP werkzaamheden. Zo bouw ik bestaande code uit met nieuwe functionaliteiten en bouw ik nieuwe code voor gewenste nieuwe applicaties. Ook schrijf ik code voor API’s. In het verleden ook regelmatig REST API’s en SOAP clients geschreven.Ik beschouw mijn baan bij Dharma als top, ik ben erg blij met mijn werk hier, ik heb fijne collega's met werk dat ik graag doe en ik krijg genoeg ruimte om mijzelf te ontwikkelen.

Een spel waar ik naar uitkeek: Alles met Super Mario.

Zelf ben ik geen hardcode gamer en zit ik dus niet uren op een PC met een gamers-muis in mijn rechterhand en heb ik geen versleten W,A,S en D toetsen. Ik doe mijzelf af en toe een Nintendo spelcomputer cadeau en probeer alle games met Super Mario in de hoofdrol in huis te hebben en gespeeld te hebben. Zo kwam afgelopen week Super Mario Odyssey (2017) uit waar ik lang naar uitgekeken had. Als ik genoeg Odyssey heb gespeeld vermaak ik me ook met de allereerste Super Mario Bros (1983). En als dát niet gek genoeg is speel ik dat op een full HD 75” projectie.

Muziek waar ik goed op ga

Muziek luister ik graag, en heb niet een specifiek genre waar ik “gek op ben”. Zelf mag ik graag luisteren naar 80’s muziek. (“Want toen was alles beter”). Eind jaren 80 begon ik met programmeren op de MSX in Assembly en Basic, en dit soort muziek brengt me dan wel eens terug naar die tijd. Phil Collins is bijvoorbeeld muziek die ik altijd graag luister. Soms tijdens het programmeren mag ik ook luisteren naar chiptune of Jean-Michel Jarre.

Michael's vragen

Wie inspireert je?

Ik heb geen directe inspiratiebron. Alles wat ik meemaak en om mij heen zie gebeuren hebben invloed op wat ik doe. Het werkt natuurlijk wel mee om te werken in een modern bedrijf met moderne technieken. Zo kan je meer ontwikkelen en meer realiseren.

Wie zou je willen ontmoeten?

Vroeger speelde ik veel Metal Gear Solid (zowel de moderne versies als de MSX2 versie) en heb ik altijd legende Hideo Kojima (destijds Konami) willen ontmoeten. Hij is ook begonnen met ontwikkelen op de MSX. Het is mij tien jaar geleden gelukt in Amsterdam hem te ontmoeten tijdens zijn Metal Gear Solid 4 world tour. Ik heb hem toen een CD met Nederlandse muziek gegeven en kreeg een handtekening en een handdruk van hem terug.

Apple of Android Fanboy? en waarom

Toen de eerste iPhone werd aangekondigd en ik nog werkte op het mediapark in Hilversum als IT dienstverlenend personeel kwam mijn baas binnen op onze afdeling. Hij had een iPhone in Amerika gekocht maar kon deze hier niet gebruiken. Of wij er naar wilde kijken om het werkend te krijgen (vanwege de AT&T sim lock). De eerste “jailbreak” werd toegepast en het gaf mij de mogelijkheid om kennis te maken met de iPhone. Ik zelf was in het bezit de nieuwste Nokia N95. Ik was overdonderd door het grote scherm en de touchscreen mogelijkheden. Toen Konami aankondigde dat een Metal Gear Solid voor de iPhone zou uitkomen was ik verkocht: Ik moest ook een iPhone hebben. Ik heb uiteraard Android geprobeerd, maar dat viel vies tegen. Het was alles nét niet wat een iPhone wel had.

Na de iPhone 3G, 4, 5, 6 Plus en 7 loop ik nu momenteel met… een goedkoop Android toestel op zak met Android 7 erop. (Samsung Galaxy J3 2017) Ik wilde, voor ik overga op de iPhone X eens weten hoe het nou momenteel zit met Android en of de iPhone X daadwerkelijk 1329 euro waard is.

Ik ben verbaasd over hoe Android is uitgegroeid tot een volwassen OS dat vandaag wel degelijk kan concurreren met IOS (Apple). Of de iPhone X inderdaad die 1329 euro waard is heb ik het antwoord niet op. Uiteraard heb ik de iPhone X wel al in handen gehad en heb ik er kort mee mogen spelen en het scherm is werkelijk prachtig. Het is wachten tot Samsung met een goed passend antwoord op de iPhone X komt, en dan pas ga ik de keuze maken. Blijf ik bij Apple, of verlaat ik het Apple kamp en stap ik volledig over op Android? Ik ben er nog niet uit….

In welke programmeertaal wil je een master worden?

Toen ik als klein kind na een fotoshoot voor een wetenschappelijk tijdschrift een half uur moest wachten werd mij gevraagd of ik niet eens op “internet” wilde kijken. "Prima" dacht ik, ik had er van gehoord maar had het nog nooit gezien. Er werd in gebeld en Netscape Navigator werd gestart en het eerste wat ik opzocht was de Japanse website van Nintendo. Niet dat ik Japans kan, maar al die plaatjes die één voor één werden geladen (eerst blokkerig, en steeds scherper en scherper) minuten lang… dat verbaasde mij. Dit wil ik thuis ook! En sneller!

Begonnen met Assembly, MSX-BASIC en later op GUI OS’en Visual Basic en toen zag ik dat Internet wel eens heel groot kon worden. Ik ga overstappen. Ik liet de “offline” applicaties achter mij en ging naar online applicaties toe. Eerst een transitiefase (Waarin ik mijn programma’s aan het internet ging hangen) en toen over naar volledig online. Begonnen met statische HTML pagina’s en later de mooie hedendaagse dynamische PHP gegenereerde pagina’s.

PHP is groot, heel groot en er valt nog veel te verkennen in dit landschap. Mede dankzij de komst van PHP 7. Mijn wens is dus om hier steeds sneller en beter in te worden en code te verbeteren waar nodig.